Συμμετέχοντες: Αικατερίνη Χριστοδούλου (Αρχηγός, Συντονίστρια), Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (Συνοδός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας), Ανθή Κούτη (τάξη Β2), Ευγενία-Συμέλα Αρμένη (τάξη Γ1), Θεοδώρα Γούναρη (τάξη Γ1).
Η ομάδα του Ραλλείου ΓΕΛ Θηλέων Πειραιά έφθασε στο Ρέικιαβικ μέσω Βρυξελλών το απόγευμα του Σαββάτου 21/9/2019.
22/9/2019: Συνάντηση έξω από το Ισλανδικό σχολείο (Menntaskolinn i Reykjavik), χωρισμός σε ομάδες και περιήγηση (orienteering) στα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης με τη χρήση ηλεκτρονικών και εντύπων φύλλων εργασίας και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Wikiloc. Γεύμα σε εστιατόρια στο κέντρο της πόλης και περίπατος (orienteering) με τη χρήση της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Wikiloc σε δημοτική γεωθερμική πισίνα/λουτρό της πόλης όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μπάνιο σε νερό με φυσική θερμοκρασία 38-40 βαθμούς Κελσίου. Να σημειωθεί ότι για τους κατοίκους του Ρέικιαβικ αυτό αποτελεί καθημερινή παραδοσιακή συνήθεια για όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες, συνήθως πολύ νωρίς το πρωί και/ή αργά το απόγευμα. Στο χώρο της πισίνας, στους συμμετέχοντες προσφέρθηκε ως δώρο πετσέτα με το λογότυπο της κοινοπραξίας.
23/9/2019: Επίσημη υποδοχή των συμμετεχόντων από τη Διευθύντρια και τον Υποδιευθυντή του Menntaskolinn i Reykjavik στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου η Ισλανδή Συντονίστρια κυρία Johanna Arnorstdottir παρουσίασε στους συμμετέχοντες διαφάνειες με αναλυτικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων των υπόλοιπων ημερών και απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγια σχετικά με αυτά που επρόκειτο να επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες (baseline study) στην αίθουσα υπολογιστών και κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, το οποίο είναι το παλαιότερο της χώρας. Οι εκπαιδευτικοί συνεδρίασαν σε χώρο του σχολείου. Ακολούθησε γεύμα για τους μαθητές στην τραπεζαρία του σχολείου ενώ οι εκπαιδευτικοί συνέφαγαν με τους Ισλανδούς ομολόγους τους στην τραπεζαρία των εκπαιδευτικών. Μετά το γεύμα, ακολούθησε δραστηριότητα σε ομάδες με τη χρήση ηλεκτρονικών και εντύπων φύλλων εργασίας και της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα Wikiloc στο πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Laugardalslaug. Μετά το πέρας της δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μπάνιο στη γεωθερμική πισίνα του αθλητικού κέντρου.
24/9/2019: Μετάβαση με πούλμαν στην αρχή του σημασμένου μονοπατιού πεζοπορίας από το Dyradalur στο Sleggjubeinsskarð όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας μέσω γεωθερμίας. Να σημειωθεί ότι η διάσχιση του μήκους 14 χιλιομέτρων φαραγγιού Dyradalur διήρκεσε 4 ώρες υπό βροχή με μικρό δίάλειμμα για ξεκούραση και φαγητό. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας γινόταν και ξενάγηση από την Ισλανδή Συντονίστρια. Από το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, οι συμμετέχοντες μετέβησαν με πούλμαν στη μικρή πόλη Hveragerði στα περίχωρα της οποίας βρίσκεται το φυσιολατρικό καταφύγιο (outdoor classroom) του Menntaskolinn i Reykjavik, το οποίο χρησιμοποιείται για εξορμήσεις του σχολείου με διανυκτέρευση προκειμένου οι μαθητές να διδαχθούν αντικείμενα των φυσικών επιστημών στο πεδίο. Η ομάδα κατέλυσε εκεί για τις επόμενες δύο ημέρες με sleeping bag.
25/9/2019: Μετά το παραδοσιακό πρωινό πόριτζ, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν για τη διάσχιση των φαραγγιών Grensdalur – Reykjadalur (μήκους 11 χιλιομέτρων). Κατά την πεζοπορία, απόλαυσαν μπάνιο σε φυσικές γεωθερμικές πηγές και έβρασαν αυγά σε απόχη στις θερμότερες πηγές. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας γινόταν και ξενάγηση από την Ισλανδή Συντονίστρια και εκπαιδευτικούς του σχολείου.
26/9/2019: Μετά το παραδοσιακό πρωινό πόριτζ, όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες καθάρισαν το καταφύγιο και μετέβησαν με πούλμαν στα εξής σημεία: η «γρήγορη» ομάδα στο Brúarhlöð από όπου ξεκίνησαν πεζοπορία 9 χιλιομέτρων μέσα από το φαράγγι Hvítá με κατάληξη τους μεγαλοπρεπείς καταρράκτες του Gullfoss και η δεύτερη ομάδα στην αρχή σημασμένου μονοπατιού μικρής δυσκολίας από όπου περπάτησαν 6 χιλιόμετρα μέχρι τους καταρράκτες του Gullfoss. Μετά την επίσκεψη στους καταρράκτες, οι συμμετέχοντες μετέβησαν με πούλμαν στο πάρκο θερμοπιδάκων Geysir όπου παρακολούθησαν το θεαματικό γεωθερμικό «συντριβάνι». Τέλος, από εκεί μετέβησαν με πούλμαν στο μοναδικής ομορφιάς Εθνικό Πάρκο του Þingvellir, όπου ξεναγήθηκαν από Ιστορικό, πρώην εκπαιδευτικό, και διέσχισαν το ρήγμα μεταξύ των τεκτονικών πλακών της Ευρασίας και της Αμερικής. Το απόγευμα μετέβησαν με πούλμαν στο Ρέικιαβικ και το βράδυ μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε αποχαιρετιστήρια δείπνα.
27/9/2019: Αναχώρηση μετά το πρωινό για το αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ και άφιξη στην Ελλάδα στις 4.10 πμ της επόμενης ημέρας μέσω Λονδίνου.
Η οργάνωση υπήρξε άψογη και το πνεύμα μέσα στο οποίο διεξήχθη η κινητικότητα ήταν φιλικότατο, αποτελεσματικό και συνεργατικό. Οι μαθήτριες του Ραλλείου ΓΕΛ συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες με ομαδικό πνεύμα και χαμόγελο, αποκόμισαν αξέχαστες μαθησιακές εμπειρίες, έκαναν νέους φίλους από όλες τις χώρες και έζησαν μία εβδομάδα που θα θυμούνται για πάντα.