Την Πέμπτη 10.10.24 αφήσαμε τις αίθουσες διδασκαλίας για να αντλήσουμε νέες γνώσεις και εμπειρίες μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις.
Η Α’ τάξη επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) όπου οι μαθήτριες παρακολούθησαν την πλανηταριακή προβολή με τίτλο «Η Ιστορία της Γης».
Η Β’ τάξη επισκέφθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος όπου οι μαθήτριες παρακολούθησαν την τρισδιάστατη προβολή στο θόλο με τίτλο «Αγία Σοφία, 1.500 χρόνια ιστορίας».
Η Γ’ τάξη περιηγήθηκε στην Ρωμαϊκή Αγορά με ξενάγηση από τη φιλόλογο Α. Κεσκεσιάδου. Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού (έργο του αυτοκράτορα Αδριανού, που χτίστηκε το 132-134 μ.Χ.),την εμπορική και όχι μόνο χρήση της Ρωμαϊκής Αγοράς, την Πύλη της Αρχηγέτιδος Αθηνάς, το Αγορανομείο, τις Βεσπασιανές, τον Πύργο των Αέρηδων (ρολόι και μετεωρολογικό σταθμό) καθώς και για χριστιανικές εκκλησίες που χτίστηκαν αργότερα στην περιοχή αυτή.
Τις μαθήτριες συνόδευσαν όλοι/-ες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με αρχηγούς των μετακινήσεων τους/τις εκπαιδευτικούς Σ. Καπετάνιου (Α’ τάξη), Ν. Παναγιωτόπουλο (Β’ τάξη) και Μ. Παναγιωτοπούλου (Γ’ τάξη).
Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολικού έτους 2024-2025 συντονίζουν οι φιλόλογοι Αναστασία Κεσκεσιάδου, Κατερίνα Παιδονόμου και Μαρία Παναγιωτοπούλου.

episkepshA-1

episkepshA-2

episkepshA-3

episkepshA-4

episkepshA-5

episkepshA-6

episkepshA-7

episkepshA-8