Την Τετάρτη 16/10/2024 διοργανώσαμε αθλητικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος. Ενημερωθήκαμε, αθληθήκαμε και χορέψαμε με παλιούς αθλητές, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες οι οποίοι σήμερα υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για την Αντιπλοίαρχο ΛΣ Γεωργία Ελληνάκη (Ολυμπιονίκη Πόλο), τον Πλωτάρχη ΛΣ Ελευθέριο Χαμαμίδη (Πρωταθλητή Kick boxing), την Υποπλοίαρχο ΛΣ Καλλιόπη Μενελάου (διεθνή πρωταθλήτρια μπάσκετ Παναθηναϊκού), την Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ Κωνσταντίνα Καμαρά (διεθνή παίκτρια μπάσκετ Παναθηναϊκού), την Ανθυποπλοίαρχο ΛΣ Βασιλική Καραντάσιου (Ολυμπιονίκη Beach Volley) και τον Ανθυπασπιστή Χρήστο Πολυχρονίου (Πρωταθλητή Στίβου).
Η εκδήλωση ξεκίνησε στο αμφιθέατρο του σχολείου με την παρουσίαση και τη γνωριμία των αθλητών. Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα όχι μόνο σχετικά με τον αθλητισμό και με την σταδιοδρομία των αθλητών στο Λιμενικό Σώμα αλλά και σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στα σώματα ασφαλείας και τις στρατιωτικές σχολές.
Κατόπιν, οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες αθλημάτων και υπό την καθοδήγηση των αθλητών ασχολήθηκαν με το μπάσκετ, το βόλεϊ, τον στίβο, το kick boxing και ενημερώθηκαν για το άθλημα του πόλο.
H ημέρα τελείωσε με ανταλλαγή δώρων. Οι μαθήτριες πρόσφεραν στους προσκεκλημένους πανό που απεικόνιζε το σήμα του Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος ζωγραφισμένο από τις ίδιες και το Γραφείο πρόσφερε στο σχολείο μας αθλητικό υλικό. Τέλος, οι μαθήτριες αποχαιρέτισαν τους αθλητές με παραδοσιακούς χορούς.
Περάσαμε πολύ ωραία και ευχαριστούμε θερμά το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος!
Υπεύθυνη διοργάνωσης: Σμαράγδα Καπετάνιου (ΠΕ11)

Athilitismos-1-b

Athilitismos-3-b

Athilitismos-2-b

Athilitismos-4-b

Athilitismos-1-m Athilitismos-2-m Athilitismos-3-m Athilitismos-4-m 

Athilitismos-5-m Athilitismos-6-m